Pages

perjantai 24. huhtikuuta 2020

Hei kevät / Hi spring

Viime viikko oli aika raskas. Minä olin pms-hirviö ja lisäksi sää oli huhtikuisen julma. Heräsimme melkein joka aamu valkoiseen maahan joka tosin kyllä suli aina päivän aikana - mutta kuitenkin! Lisäksi satoi vettä, räntää ja rakeita ja tuuli oli kova ja jäätävä. Ei huvittanut oikein mikään mutta ulos pakottauduin kyllä joka päivä, edes yhdelle pitkälle lenkille koirien kanssa. Se teki hyvää kaikella tapaa. 
/ Last week was heavy. I was a pms-monster and the weather was cruel. We woke up to a white ground almost every morning, which did melt through the day - but still! In addition there were rain, sleet and hails and the wind was hard and icy. I didn't really feel like doing anything but I forced myself at least for a one long walk ever day. It did good in every way. 

Omenankukkia maljakossa ja lunta ulkona.
/ Apple blossoms in a vase and snow outside. 

Ihanat pirteät narsissit olivat vain 1 €/kimppu!
/ Lovely cheery daffodils were only 1 €/bunch!

Pääsiäisen järjettömän herkuttelun jälkeen teki mieli vain kaikkea raikasta ja kevyttä. Ostin monta kiloa hedelmiä ja kasviksia - ja vähän lisää siemeniä!
/ After the ridiculous feasting on Easter I just craved for everything fresh and light. I bought many kilos of fruits and veggies - and some more seeds!

Ilman näitä en pärjää - lempitee ja lempikauramaito. Ja tietenkin joku jättimäinen muki :) 
/ I can't survive without these - my favorite tea and favorite oat milk. And of course some giant mug :) 

Taas riisipuuroa, niin täydellistä lohturuokaa viileisiin kevätpäiviin. 
/ Rice porridge again, perfect comfort food for these chilly spring days. 

Viileydestä ja kaikesta lumesta huolimatta kevät tulee ja kovaa. Joka päivä on yhä enemmän uusia kukkia ja auenneita silmuja. Viikko sitten löysin ensimmäiset valkovuokot, oi iloa! Ja nyt niitä onkin yhtäkkiä ihan joka puolella. Skilloja on mereksi asti, krookukset hohtavat pihalla. Tuomissa on jo lehdet. Ihanin aika on nyt!
/ Despite the chillness and all the snow, spring is coming and fast. There's more new flowers and opened buds everyday. I found the first wood anemones a week ago, oh the joy! And suddenly they're everywhere. There's a sea of scillas, crocuses are shining on our yard. Leaves already on the bird cherry. The most wonderful time is now!

Kaukolaukaisimeni hajosi monta viikkoa sitten ja se on asettanut haasteita kuvaamiselle mutta tavallaan tekee ihan hyvää miettiä vähän enemmän miten ja missä pystyn kuvaamaan. Tässä kuvassa parasta on ehkä tuo mahtava kirjakasa, taideteos jo melkein. En vain kiinnostanut alkaa järjestämään sitä kuvaa varten :) 
/ My remote control for my camera broke many weeks ago and it has set some challenges for me but in a way it's good to think bit more where and how can I take pictures. Best thing about this picture is perhaps that mighty pile of books, almost a piece of art. I just wasn't interested to organize it for the picture :) 


4 kommenttia :

  1. On tämä ollu ihmeellinen kevät. Ensin melkein t-paita kelit ja sitten taas sai melkein toppavaatteita pukea.
    Ihanat nuo sinun kuvasi, kuten aina♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Muutamana päivänä oli KUUMA, se oli outoa! Ja nyt olen hytissyt ja tosiaankin ollut melkein toppavaatteet päällä. Nyt voisi tulla taas lämmintä kiitos.
      Ja kiitos kovasti!

      Poista
  2. I love your photos! You are right - its time when the miracles are all around and smells beautifully (flowers, leaves, wood, air, night air, soil, animals... ) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh thank you so much! <3 Yes, the little things feels even more wonderful now.

      Poista