Pages

tiistai 7. huhtikuuta 2020

Mietteitä / Thoughts

Etäopetusta takana 2,5 viikkoa, lomautusta 2 viikkoa ja karanteenia 6 päivää. Olo on ollut aika tahmea ja väsynyt, ollut oikeastaan jo viime viikosta lähtien. 
Kun tämä kaikki alkoi, vapaus ja aikatauluttomuus tuntui ihanalta ja olo oli hyvä ja energinen. 
Ehkä suurin energia on nyt kulutettu, ehkä alun huuma on ohi tai sitten vaan laiskottaa ja masentaa -koska välillä vaan laiskottaa ja masentaa! 
Ehkä olo onkin enemmän rauhaton. Kun ei malta kunnolla vain laiskotella vaan tuntee huonoa omaatuntoa siitä ettei saa mitään tehtyä. Pitäisi osata päättää että nyt en tee kahteen päivään mitään. Katsoisi miltä tuntuu. Eniten pelkään että tämä tekemättömyys jää päälle ja joskus, kun koko korona on ohi, huomaan että en ole tehnyt oikeasti mitään. Paitsi lihonut 10 kiloa..:)
/ 2,5 weeks of "homeschooling", 2 weeks of layoff and 6 days of quarantine behind. I feel sticky and tired, have been actually since last week. 
When this all started, the freedom and that there were no schedules felt lovely and I felt good and energetic. 
Maybe the most energy has now been used, maybe the ecstasy of this is over or maybe I am just feeling lazy and depressed - because sometimes you just feel lazy and depressed!
Maybe the feeling is more restless. When you can't just really be lazy but you feel bad about not get anything done. I should just make a decision not to do anything for two days. See how it would feel. My biggest fear is that this not-doing-anything will stay on and then when this whole corona is over, I notice that I haven't done anything. Except gain 10 kilos..:) 

On outoa huomata että päivissä pitää pitää selkeä rytmi ja järjestys, ihan jo käytännön vuoksi. Tyttöjen ja koulun vuoksi. Ja että itsellä pysyy pää kasassa. Mutta se on vaikeaa ja varsinkin nyt kun olemme miehen kanssa karanteenissa ja molemmat kotona. Päivät lipsuneet laiskotteluksi. Päätän joka ilta että seuraavana päivänä kyllä teen tämän ja aloitan tuon, mutta aamulla on kummasti toinen ääni kellossa. 
/ It's strange to notice that you need to have a clear rhythm and order on these days, just for practicality. Because of girls and school. And that I can keep myself together. But it is hard and especially now when we are both in quarantine and at home. Days have slipped into laziness. I decide  every evening that next day I will do this and start that but in the morning I somehow don't remember those anymore.

Ensimmäisellä viikolla tein itsellenikin lukujärjestyksen ja se oli oikeasti aika hyvä, toisellakin viikolla aloitin mutta sitten se unohtui. Eilen (kun lopulta ryhdistäydyin ja jaksoin tehdä muutakin kun vain juoda teetä, syödä suklaata ja istua koneella) tein taas pienen lukujärjestyksen itselleni ja se helpotti. Ihan jo se, että sai jotain asioita paperille ja se, että on "pakollisia" tehtäviä joka päivälle. Oli mukavaa tänään vetää niitä yli. Oli muutenkin parempi päivä. Energinen ja iloinen. 
/ On the first week I made myself a timetable too and it was actually quite good, on the second week I started it but then forgot it. Yesterday (when I finally got myself together and had energy for something else than drinking tea, eating chocolate and sit by the computer) I made a little timetable for myself again and it helped. Just that I could write things downs and that I had "mandatory" tasks for everyday. It was nice to cross them over today. The day was nicely otherwise too. I felt more energetic and happier. 

Se hetki kun talossa ei ollut muuta suklaata kuin tämä kummallinen pääsiäis-valkosuklaa-muna jota olin jo maistanut ja jättänyt syömättä - no, nyt oli se hetki kun se maistuikin todella hyvältä :) 
/ That moment when there wasn't any other chocolate in the house than this weird easter-white-chocolate-egg which I had already tasted and decided not to eat - well, this was the moment when it did taste really good :) 

Ostin nämä kaikki joskus viime keväänä mutta en koskaan innostunut istuttamaan mitään, se vaan jäi. Mutta ehkä silläkin oli tarkoitus - nyt oli aikaa ja innostusta! 
/ I bought all these sometime last spring but didn't had enough inspiration to plant anything, it just remained undone. But maybe it had a meaning - now we had time and enthusiasm! 

On myös ollut innostusta leipomiseen! Tein parina päivänä peräkkäin brownieta, nammm. 
/ I have also had inspiration for baking! I made brownies two days in a row, yummm. 

Oi skillat!!
/ Oh scillas!!

Osa lempimukeistani. 
/ Some of my favorite mugs. 

Tänään oli kevään lämpimin päivä ja voi miten hyvältä se lämpö tuntui! 
Eilenkin oli lämmintä, kävimme iltakävelyllä metsässä ja sen jälkeen tein vielä pyörälenkin ja olin vain niin iloinen keväästä ja lämmöstä. Ja huomasin myös miten hyvää teki olla hetki yksin. Ehkä olen ollut liian vähän yksin, siitä on voinut johtua rauhaton ja tahmea olonikin. Pitää muistaa olla enemmän yksin. 
Tänään siivoilin ja touhuilin mutta olin myös ulkona ja kävimme taas miehen kanssa pitkällä, rauhallisella kävelyllä. Aurinko lämmitti niin, hymyilytti. Ja ihan tunnen miten se pakahduttava keväinen onnentunne on tuloillaan, se on parasta. 
/ Today was the warmest day of spring and go how good to warmth felt!
It was warm yesterday too, we went for a evening walk into the forest and I went for a bike ride after that and was just so happy about spring and warmth. And noticed how good it felt to be all alone for a moment. Maybe I've spent too little time alone, that's why I've felt restless and sticky. Must remember to be more alone. 
Today I cleaned and ran around the house but also stayed outside and we went for another long, peaceful walk with husband. The sun was so warm, I smiled.  And I can just feel how that bursting spring feel of joy is coming, it's the best. 

Pieni nuotiopaikka pihalla on kyllä ollut pelastus, on ollut niin mukavaa kuunnella nuotion rätinää, nuuhkia savua ja keitellä teetä, sitten istuskella auringossa sitä juoden. 
/ That little fireplace on our yard have been savior, it's been so nice to listen to the cracking fire, smell the smoke and make tea, then just sit in the sun drinking it. 


8 kommenttia :

 1. I had the same feelings... Now It´s better and I started to paint some old furnitures and It makes me happy to see the results:). Happy spring, stay healthy!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, that sounds nice! I hope they become beautiful <3
   And yes, now its better for me too.
   Stay healthy too!

   Poista
 2. Beautiful mugs! Nice to see that you have wild flowers starting to bloom. In Northern US we are also starting to see a few plants popping out from the ground. We remain indoors as much as possible. We order groceries online and go to grocery stores just to the pick up area and avoid going inside the the stores. Take care!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much!
   And yes, this is the most loveliest time when little flowers are starting to wake up! <3
   Take care too and have a lovely spring!

   Poista
 3. Nuo sun kupit on kyllä niin ihania! Ja oi, hiiri! Onko se teidän?

  Mä oon ollut nyt kuukauden kotona, ensin flunssakaranteenissa ja sitten vaan vähän jämähtänyt kun työt on pitäneet kiireisinä eikä flunssakaan ole mennyt täysin ohi. Huomasin tuon saman, ensin oli mahtavaa että sai olla päivän kotona töissä, sain tehtyä iltaisin kaikenlaista. Mutta sitten tuli semmoinen stoppi, etten saanut mitään aikaan. En yhtään mitään. Toissailtana sitten päätin poistaa kaikki somesovellukset puhelimelta, kun tuntui ettei ne muutenkaan oikein parantaneet päivää. Ja kas kummaa, eilen ja tänään olen saanut työpäivän jälkeen tehtyä vaikka mitä — siitä huolimatta että otin molempina päivinä puolentoista tunnin päikkärit työpäivän jälkeen! Ehkä vähn huomaamatta tuli aiemmin aina otettua se puhelin käteen aina kun oli hetki aikaa, mutta nyt kun siellä ei ole mitään nähtävää, tuleekin tehtyä kaikkea muuta.

  Toivottavasti olette terveenä kaikki! Luin aiemmin tuosta teidän altistumisesta mutten silloin ehtinyt kommentoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti!
   Ja joo, se on yksi meidän niistä gerbiileistä :)
   Ollaan onneksi terveitä, selvittiin säikähdyksellä!
   Mulla ei oikein ole muuta kuin instagram missä kulutan aikaa ja toisinaan ihan liikaa - mutta sielläkin tykkään esim. tallentaa arkea tarinoihin ja katsella muiden kivoja kuvia. Joskus sekin ahdistaa ja sitten olen pari päivää pois. Mutta tuo on niin totta! Aina ennenkin selvinnyt ilman puhelinta, nyt se on heti kädessä jos on tylsää..tai vaikka ei olisi edes tylsää. Yritän sitä vähentää koko ajan.

   Poista