Pages

keskiviikko 7. heinäkuuta 2010



Luonto pistää nyt parastaan ja olen aivan rakastunut luonnonkukkiin. Ja varsinkin siihen,että niitä on paljon ja ihan kaikkialla! Voisin viipyillä polkujen varsilla vaikka kuinka kauan,ihastelemassa ja kuvaamassa ja poimimassa niistä kauneimmat maljakoihin. Tänään tosin huomasin,että maljakoita pitää löytää lisää,varsinkin tuollaisia pieniä. No,onpahan hyvä syy lähteä kiertelemään taas kirppareita joku päivä:) 


P.S Olisiko kenelläkään hyviä ideoita mitä tarjota synttäreillä hellepäivänä? Lapsella kun on sunnuntaina synttärit ja säätiedotus lupaa sille päivälle aika hurjia lukemia,liki kolmeakymmentä. Haaveilin mansikkakermakakusta,lohimoussella täytetyistä ruis"kupeista" (söin niitä Liisan kotiinpaluujuhlissa ja ne olivat niin hyviä että piti pyytää resepti. Nam!),
valkosuklaamustikkakekseistä ja fetapiirakasta mutta nehän menevät huonoksi ihan hetkessä. Apua.


I'm in love with natural flowers! They are everywhere and I think it's great. I could just wander around paths,admiring,taking pictures and picking all the beautiful ones to put in a vase. Although I noticed today that I need to get more vases,especially those little ones. Good reason to visit some flea markets again:)


P.S Any good ideas what to serve on a birthday on a superhot day? Our girl is turnig two on Sunday and weather forecast promised some crazy temperatures for that day,almost 30 °c. I was dreaming about strawberrycream-cake,salmonmousse filled rye"cups" (I ate those at Liisa's homecomingparty and they were so good!),white chocolate& blueberrycookies and a fetapie. But in that heat they will go bad in a moment. Help. 

19 kommenttia :

  1. Tuo yläkuva on aivan upea! Sinulla on kyllä mahtavasti silmää asetelmille. Minäkin tykkään luonnonkukista, mutten millään tahdo uskaltaa poimia niitä ötököiden takia. Huomenna kyllä haen, ennen kuin tulee vieraita.

    Yksi makea leipomisidea voisi olla mustikkamuffinit, joihin voi tehdä jonkun sokeripohjaisen kuorrutuksen vaikka, tai suklaakuorrutuksen. Niitä on helppo tarjoilla vaikka suoraan jääkaapista, ja pintaan voi laittaa jonkun koristeen (esim. syötäviä luonnonkukkia tai strösseleitä) ja kynttilänkin jokaiseen jos haluaa! Suolaisia ei heti tule mieleen, mutta jos myöhemmin tulee, niin palaan kertomaan :)

    VastaaPoista
  2. Tein tänään miss dahlin inspiroimana 'Eton Mess', eli isoja marenkipalloja, kermaa, mansikoita, mantelilastuja ja villiorvokkeja kotisteeksi metsänlaidasta. Youtubessa on video, mutta siitä on jätetty juuri tuo marenkireseptikohta pois. Voin sen antaa jos haluat. En kyllä tiedä, miten auringonkestävä tuo on mutta hyvää se ainakin oli ja sanoisin, että jopa parempaa kuin tavallinen kermakakku.

    VastaaPoista
  3. Tosi kaunis tuo ensimmäinen kuva. Luonnonkukat ovat kyllä niin kauniita. Jos nyt menisin naimisiin, huolisin kimppuun vain luonnonkukkia.

    VastaaPoista
  4. Niittykukat on ihania..täällä meillä ei semmosia ole...ainakaan ihan lähellä. Ikävä kissankelloja!

    VastaaPoista
  5. Voi mistä noin ihana niitty on löytynyt! :) Yritin joskus pienenä kylvää niittykukkia mökin pihaan.. Sain ehkä kolme kissankelloa kasvamaan, taisivat muut siemenet joutua lintujen suihin.

    Voisiko ihan jotain mansikoita ja herneitä ja muita sellaisia kesäherkkuja ajatella tarjoiluksi? Mietin kanssa että hedelmäsalaattihan säilyy ja varmaan pysyisi ainakin edes vähän viileänäkin jos laittaa kylmäkalleja ympärille.

    VastaaPoista
  6. PS. Tykkään tästä uuden blogin ulkoasusta tosi paljon, jotenkin raikkaan oloinen!

    VastaaPoista
  7. Mites vaikka mansikoita ja eri meloneita tikuissa tarjoiltuna,lapsille varmaan maistuisi.Mustikkavalkosuklaakeksien luulisi kestävänkin hellettä?Entäs suolaiseksi jotain muffinsseja,täytteeksi vaikka sitä fetaa niin ei ihan tarvii luopua menusta.Ei tarvitsis isoa piirakkaa pitää pöydässä lämpenemässä..Aika heikosti tulee kyllä ideoita mieleen.Mites jäätelöannokset toiveiden mukaan.Jätskibaari jossa tarjolla keksiä,strösseliä ym parin eri jäätelömaun kanssa,joista sais sit 'tilata'.Tosin sitoo siut siihen jätskitiskiin tarjoilemaan..Ja vaatii lapsivierailta jo ikääkin.Vai oliko edes lasten kekkerit kyseessä.Tulipa tekstiä ilman päätä,häntää.

    VastaaPoista
  8. Itsetehtyjä mehujäitä sellaissa muovimuoteissa! Niihin vois sujauttaa jotain marjoja vaiks joukkoon?

    Viinirypäleitä pakastimeen, ja sitten "jääpaloiksi" juomaan. Luin niksipirkasta :) On kuulemma loistokkaan hyvää ja nerokasta.

    Ja kun pakastinlinjalla mennään, niin yksi käly tapasi pakastaa vesimelonin. On kuulemma kuin parhain mehujää sitten jäätyneenä ja sopivina paloina. En tiedä miten käyttännössä toimii, pitäisikö paloitella valmiiksi.

    Mansikkarahkaa? Herneitä?

    VastaaPoista
  9. chilled cucumber soup, served in a small glass, topped with yoghurt and finely chopped arugula. simple to make and very refreshing.

    VastaaPoista
  10. Minä tein juuri raparperijäädykkeitä pakastimeen. Ne on kivoja kun säilyvät siellä, voi tehdä vaikka kuinka etukäteen.

    Laitoin ihan omasta päästä summanmutikassa: luonnonjugurttia, rahkaa, puolikkaan sitruunanmehun, purkillisen pakasteraparperia, sokeria, 2 valkuaista ja vaniljasokeria tehosekoittimeen. Surrur, vuokaan ja pakkaseen! NAM!

    Luonnonkukat ovat niiiin kauniita. Kaiholla jo katson kun alkavat olla suurinosa kukkineita.

    VastaaPoista
  11. Gaspazoa ja patonkia! :)

    VastaaPoista
  12. Niittykukat ovat kyllä yksiä kauneimmista kukista! Varsinkin teiden varsilla ne kaunistavat niin paljon. Superihania maljakoita sinulla, pitäisi löytää itsellekin muutamat uudet :)

    Jään innolla odottamaan, millaisen menun päätät järjestää tyttösi juhliin :)

    VastaaPoista
  13. Minjalla näyttää olevan hyvä ehdotus tuossa.

    Jäätelöä tietysti meinasin ehdottaa, pirtelöt kivasti koristeltuina voisivat olla myös.
    Siis ajattelin nyt lapsille tarjottavaa.

    Kivat kuvat.

    VastaaPoista
  14. Mukavia synttärijuhlia huomiselle. Ihania luonnonkukkia aina löydät. Muuten löysin samanlaisen turkoosin maljakon kirpparilta kuin sulla tossa asetelmassa. Millä saat sen puhdistettua sieltä sisältä kunnolla kun siinä on niin pieni reikä? Se on niin kovin likainen sieltä sisältä.

    VastaaPoista
  15. beautiful !!!
    lawns & prairies are dry here too at the moment... but they'll recover... and we're enjoying so much the war weather & sun for a change !
    ps = may i ask you what you do to have your photos this perfect size ??! I'm desperate I cannot have mine any bigger and yet I have the same blog pattern/layout as you have I think ! I tried to follow some online tutes about modifying the html but nothing changed !

    VastaaPoista
  16. Vau,kiitos kaikille ihanille vinkeistä! Laitan ne muistiin ja kokeilen varmasti jokaista kun nämä helteet sen kun jatkuvat:) Päädyttiin kuitenkin niihin mitä etukäteen ajattelinkin,mutta fetapiiras muuttui pestorulliksi. Nam.

    P.K: Sounds good! I have to try that sometimes!

    Villasukka: En ole minäkään niitä kunnolla saanut pestyä..olen laittanut vain kuumaa vettä ja pesuainetta ja ravistanut kunnolla,sillä lähtee nyt suurimmat ainakin:)

    Valerie: Thanks! :)
    And hmm..I try to explain it in English,hope you understand! I found this intruction from another blog (can't remember what..) and it's quite easy. I went to my blog's settings and there choosed 'basic' settings. Then I scrolled down the page and at the bottom is this point 'choose your text editor'. I had it on old editor before but I changed it in to a updated version. In this version you can choose extra large pictures and I like that,but it's a bit harder to use than the old one..well,at least to me. I really hope you understanded this,'cos I'm not quite sure how to translate all those words..:)

    VastaaPoista
  17. Niina : I think I could give you a very big hug ! but a HUGE THANK YOU will do for now !!!
    Not only your explanations were crystal clear but it worked ! I'd been trying to change my photo size for a couple of months .... yay !! you deserve a little gift, we'll talk about it after i'm done with my craft show... xoxoxo

    VastaaPoista
  18. Valerie: Yay yay! I'm so happy for you,that it worked and that you understood my explanation! These bigger pictures are so much better:)
    But really,there's no need to thank me. It was just nice to help you:) xoxo

    VastaaPoista