Pages

maanantai 2. elokuuta 2010Pyöräiltiin illalla lapsen kanssa isäni luokse ja tarkoitus oli kerätä vadelmia mutta se sitten jäi. Sen sijaan leikittiin palloilla,lakaistiin pihaa,silitettiin kissoja,ihmeteltiin isoa pupua,syötiin vadelmakakkua ja annettiin siileille ruokaa. Voi jestas että ne ovat söpöjä otuksia! Isä sanoi,etä oli yhtenä iltana nähnyt 13 siiliä pihassaan - keskellä kaupunkia! Tänään ei nähty kuin kolme mutta sekin riitti. Aivan ihania tuhisijoita. 
Ja kuten aina isällä käydessäni,aloin taas muistella lapsuuttani. Isäni on aina ruokkinut siilejä pihassamme ja kun olin pieni,se oli kesäiltojen paras hetki. Sai olla iskän kanssa ihan kaksin,katsella söpöjä siilejä ja lopulta pestä ruokakipot yläpihalla. Isosta tynnyristä sadevettä hiekkakuoppaan ja kipot sinne,sitten isä hankasi kipot hiekalla puhtaiksi. Muistan sen hassun rahinan vieläkin. Ja kun isä oli valmis,kaadettiin lisää vettä hiekkakuoppaan ja tallasin siinä koko pienen sydämeni kyllyydestä. Miten se olikin niin kivaa.
Ja voi,voisin muistella vaikka kuinka kauan! Sitä miten mentiin mummon kanssa sireenin alle varjoon päivänokosille,miltä pihatien hiekka tuntui jalkapohjissa,miten aina leikin isolla kivellä ja siinä piti olla varovasti,miltä vintissä tuoksui hellepäivinä,miten yläpihan mäki tuntui kovin jyrkältä,miten isä opetti minut roikkumaan käsillä pyykkitelineessä ja miltä sen rapistunut maalipinta tuntui käsissä. Silloin piha ei ollut vielä muuttunut viidakoksi eikä olohuoneen seinissä ollut uusia tapetteja. Silloin vessa oli vielä punainen ja naapurissa oli vanha yleinen sauna. Nyt siinä on ruma kerrostalo.

Voi kun pääsisin hetkeksi takaisin niihin kesiin. 

I went to see my dad today with P and we were supposed to pick some rasberries..but instead we played with balls,sweeped the yard,petted cats,wondered about a big rabbit,ate some rasberry cake and gave food for hedgehogs. Oh my they are so cute! My dad said he saw 13 hedgehogs in his yard one evening - in the middle of the town! Today we saw only three but that was enough. They were so adorable! Lovely little snifflers. 
And as always when I visit my dad's place,I start to reminisce my childhood. All the best memories are from there..and sometimes I wish I could go back in those days.

8 kommenttia :

 1. Ihania muistoja.
  Me ruokittiin myös siilejä lapsena. Asuttiin Espoossa, metsässä. Tunsin sen metsän kuin omat taskuni.
  Eilen tapasin lapsuudenystäväni joka kertoi että ei siitä metsästä ole mitään jäljellä, kaikkialla on taloja taloja ja lisää taloja.
  Se oli ihanaa aikaa. Herätit paljon muistoja.
  On jotenkin haikea olo. Kuuluuko se ikään, että alkaa muistella laspuuttaan ja kaipaa aikaa joka on mennyt?

  VastaaPoista
 2. Ihana koti isälläsi! Muistot ovat myös kauniita ja haikeita, ihania :) Tuli heti oman lapsuuden siilit mieleen, niitä oli meidänkin takapihalla. Sitten ne vain yhtenä kesänä olivat kadonneet eikä niitä ole sen jälkeen enää näkynyt, hassua.

  Ihania lapsuusmuistoja on aina ihana muistella.

  VastaaPoista
 3. Minulle siilit ovat kaikessa vieraudessaan tosi kihetovia. Meilläpäin ei ollut - eikä ole - siilejä. Lapsena näin kerran auton alle liiskautuneen, piikkimatoksi muuttuneen siilin. Sitä seuraavan piikkipallon tapasin vasta vuonna 2007!

  VastaaPoista
 4. Minulle tuli tippa silmäkulmaan tästä tekstistä. Se sai minutkin haikailemaan takaisin sinne lapsuuden kesiin ja maisemiin. Siksi se sai minussa niin suuren tunnekuohun aikaan kun sinne takaisin meneminen ei ole enää mahdollista. Ikävä se on mikä itkettää.

  Ihania muistoja sinulla on kotopaikastasi. Minäkin muistan elävästi miltä pihan hiekka tuntui jalkapohjissa.

  Siilit on suloisia, mummolan pihassa oli kerran pikku siili, jota myös ruokimme. Voi kun se olikin herttainen :)

  VastaaPoista
 5. http://fi.wikipedia.org/wiki/Siili

  meilläkin annettiin lapsena siileille maitoa, eipä vaan tiedetty että ne raukkaparat ei siedä laktoosia! mistähän se muuten johtuu, että yleisesti luullaan, että maito sopii siileille..

  -a-

  VastaaPoista
 6. Nina: Kamalinta on ehkä se,että lapsuudesat tutut maisemat ja paikat muuttuvat..ikävää että "teidän" metsänne kaadettiin:( Isänkin vierestä on kaikki tyhjät tontit pikkuhiljaa täyttyneet rumilla kerrostaloilla,ihan pahaa tekee. Ja hmm..en kyllä tiedä mikä tämän muistelun aiheuttaa. Tietty ikä kai sitten:) Tai lapsen saaminen? Vielä muutama vuosi sitten en ollut näin nostalginen..:)

  Malla: Kiitos! Se on entinen mummola,nyt sitten taitaa olla pappala:) Lapsuutta on kyllä ihanaa muistella,vaikka se onkin samalla niin haikeaa.. Ja voi siilejä,minneköhän ne katosivat?

  Maijja: Kiehtovia,sitä ne juuri ovat! Ehkä juuri siksi kun niitä ei näy kovin usein. Paitsi ehkä auton alle jääneinä ja se on kamalaa:( Toivottavasti törmäät tuollaiseen tuhisijaan taas pian!

  Solen: Voi..minäkin olin eilen tippa silmässä muistojeni kanssa. Minullakin on ikävä sitä kaikkea..huoletonta lapsen elämää,pienempää maailmaa. Mutta,onneksi on ihania muistoja!

  Anonyymi: Tiedän kyllä että siileille ei saa antaa (laktoosipitoista) maitoa,samoin isäni. Hän antaa niille maitoa aina silloin tällöin,vähän muun ruoan joukossa..ja eilen oli taas sellainen päivä. Kai se maito on vaan jotenkin suomalaisten perusjuttu..emme me ihmisetkään enää aikuisena maitoa tarvittaisi,ainakaan niin paljon kun me suomalaiset sitä juomme:)

  VastaaPoista
 7. Ihanat siilut! Siilit tykkäävät kissanraksuista ja pähkinöistä. Kun syksy tulee ne tarvitsevat paljon energiaa talven varalle. Maito tosiaan laktoosittomana.Netistä voi löytää ohjeita siilitalon rakennukseen. Nyktään kun pihat ovat niin hoidettuja on niiden vaikea löytää hyviä talvipesiä. Kumpa meilläkin kävisi noita ihanuuksia.

  VastaaPoista
 8. the couple of hedgehogs drinking milk are priceless Niina ! what a shot ! you got to go so close :)
  I once feed one of them with butter cookies in our yard and loved it !

  VastaaPoista