Pages

torstai 4. marraskuuta 2010


Tänään synttärilahjan metsästystä,pähkinäostoksia ja Fidasta tytölle kiva mekko. Huomenna uudestaan kuvia kehittämään ja kirjastoon. Tekee kovasti mieli lukea,mutta pari viime kertaa olen vain haahuillut hyllyjen välissä tietämättä mitä lainata ja lopulta päätynyt huonoihin ja tylsiin kirjoihin. Kaipaan jotain kepeää ja hyvätuulista ja hyvin kirjoitettua. Ja ehdottomasti onnellisia loppuja! Osaatteko suositella jotain? 

P.S Jutalla on aivan ihana arvonta,käykäähän kurkkaamassa!

Today I searched a birthday present for my dad and bought some yummy nuts and a nice dress for P. from a flea market. And we're going to town tomorrow again,to develop some pictures and visit library. I feel like reading something,but couple last times I've been just wandering between bookshelfs,not knowing what to lend and then finally ended up lending some bad and boring books. I would like to read something light and cheerful and well-written. And definitely with happy endings! Can you recommend me something?

P.S Jutta has a lovely lottery going on,go check it out!

16 kommenttia :

 1. Upea tuo yläkuva, sen valo ja värit. Ja mekko myös!

  Onnellinen loppu siinä ei kyllä varsinaisesti ehkä ole, mutta luin vähän aikaa sitten ahmimalla Kate Jacobsin Pienen lankakaupan. Ja kesällä sen... mikäs se nyt oli... joku Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville, se oli kiva. Molemmat semmoista sopivan kevyttä luettavaa, muttei liian.

  VastaaPoista
 2. Minä en tykännyt yhtään tuosta Jacobsin kirjasta - oli jotenkin niin korni :D Ikään kuin kaikki tuon tyylin kirjat ei olisi...

  Minä olen lukenut nyt Vivi-Ann Sjögreniä. En voi muuta kuin suositella.

  VastaaPoista
 3. Minulle kepeitä, mutta loistavasti kirjoitettuja ovat olleet Melissa Bankin kirjat.
  Luin ekan sivun tuosta Pienestä lankakaupasta kirjastossa ja törkkäsin äkkiä takaisin hyllyyn.
  Vivi-Ann Sjögreniä suosittelen minäkin aina vaan.

  Mekko on kaunis.

  VastaaPoista
 4. Ihanan rauhallisia kuvia. Tuo mekko on suloinen. Minä en ole viime aikoina löytänyt kirppareilta oikein mitään kivaa, lapsi löysi onneksi lelukoiria. Siis niitä pikkueläimiä, ei se millään muulla leikikään kuin pikkueläimillä.

  Minäkin nappasin täältä suosituksia itselleni...olen ollut vähän sellaisessa huonossa lukurytmissä viime ajat. Mikään ei oikein vie mukanaan. Viimeksi hyvä oli Riikka Pulkkisen Totta. En kyllä tiedä, voiko sitä suositella määritelmiesi mukaan :)

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Täytyy vielä sanoa, että luin tuon Pienen lankakaupan, joka kieltämättä oli myös vähän korni mutta tykkäsin silti, englanniksi. Sen suomennoksen laadusta en tiedä. :) Ja Sjögreniä, ilman muuta -- tosin jos tahtoo tarinan jossa on alku ja loppu, niin ehkä sitten jotain muuta. Yksi tuli vielä eilen illalla mieleen, kun mietin lukemiani kirjoja: Zadie Smithin Kauneudesta on lumoavan kaunis.

  PS. Poistin vahingossa tämän tuosta yltä. Samat asiat oli siinäkin. :)

  VastaaPoista
 7. Lovely first image. Such a soft, gentle series. I know the feeling, am looking for a good book myself...

  VastaaPoista
 8. Lisään vielä että nuo mainitsemani Melissa Bankit eivät ole vain kepeitä, vaan kaikin tavoin fiksuja. Niille on vain suomennettu niin tyhmät nimet, että helposti johtavat harhaan. (Nyt nappaa! ja mikäs se toinen olikaan...kummatkin kuitenkin loistavia!)

  VastaaPoista
 9. En osaa itsekään napata mitään lukemista kirjastosta joka olisi niin nautittavaa että malttaisi sitä pari sivua päivässä lukaista kun on hoppu muuten, joten olen jättänyt pitkään väliin, nämä vinkit tuli niin tarpeen itsellekin, jei :) Raikkaita kuvia sinulla, mukavaa perjantain energisointia saa näistä :)

  VastaaPoista
 10. Anna Gavada "Koos see on kõik" eestiksi,
  "Ensemble, c’est tout" ranskaksi,
  oliks suomeksi... Kimpassa???

  Mekko on unelma:)

  VastaaPoista
 11. Vettä elefanteille, kirjoittajaa en muista.

  VastaaPoista
 12. Keveydestä en tiedä, mutta suosittelen Haruki Murakamin Sputnik rakastettuani. Ja Erlend Loen Doppleria, se on vallaton.

  Ja ottaisin tuon mekon vähän isommassa koossa vaatekaappiini vaikka heti, ihana :)

  VastaaPoista
 13. Minä olen samanlainen kirjojen kanssa, ihan aina. Siksi olenkin kerännyt listaa muitten suosittelemista. Eilen aloitin Gavaldan, taisit itsekin häntä suositella? :)

  VastaaPoista
 14. Luulen, että se Jacobsin kirja olisi voinut olla englanniksi parempi. Suomennos tökki minun mielestä tosi paljon. Siitä on kai ollut joku leffakin tekeillä?!

  VastaaPoista
 15. Mirva: Kiitos! :) Ja kiitos myös vinkeistä! Lainasin tuon Jacobsin tänään,saa nähdä mitä pidän siitä,kohta ajattelin aloittaa. On pitänyt joskus aikaisemminkin lainata,unohdin vain nimen ja tekijän,eli hyvä kun muistutit:) Ja tuon Zadie Smithin lainasin myös!

  Jonna: Niin,jos se Jacobs on sitä tyyliä mitä luulen niin aika kornejahan ne sellaiset taitavat olla. Mutta ei se haittaa jos on samalla hyvä:) Ja kiitos vinkistäsi,lainasin heti monta Sjögreniä!

  Liivia: Kiitos sinullekin vinkeistäsi! Melissa Bank kuulostaa todella tutulta,voi olla että olen sitä joskus lukenut..tänään piti lainata mutta kiiressä unohdin sen. Seuraavalla kerralla sitten!

  Kirjailijatar: Kiitos! Ja voi,minusta taas tuntuu että joka kerralla löytyy jotain kivaa..ehkä siksi kun rahat on vähissä eikä voi oikein tuhlata mihinkään. Mutta jos olisi rahaa,en löytäisi mitään:)
  Ja hyvä että joku muukin sai vinkkejä! Otin tuon antamasi nimen ylös,lainaan sen seuraavalla kerralla. Kiitos!

  Melski: Thank you! I got some recommendations now,hope they're good!

  Parolan asema: Kiitos sinulle:) Ja hyvä jos sinäkin hyödyit tästä!

  Marika: Kiitos! Ja joo,Gavalda on tuttu ja ihana ja Kimpassa on yksi lemppareistani:)!

  Anonyymi: Selvä,kiitos! Laitan nimen muistiin.

  Sofia: Hih,niin ottaisin minäkin! Ja kiitos vinkeistä,laitoin ne ylös seuraavaa kirjastoreissua varten:)

  Hanna: Joo,Gavalda on ihana! Toivottavasti tykkäät! Ja pitäisi kyllä aina laittaa ylös muiden suosittelemat kirjat..haahuilen ihan liian usein:)

  VastaaPoista
 16. täällä on jo hyviä vinkkejä, Anna Gavalda ja Vivi-Ann Sjögreniä olisin suositellut minäkin. Ja nyt kun olen vielä toipilaana kaipaan myös jotain kevyttä lukemista, ja olen lukenut P.G. Wodenhousen Jeeves-tarinoita. Niitä 20-30-luvulle sijoittuvia brittikomedioita, joista BBC teki aikoinaan sarjankin.
  Hulvattoman hauskoja, kepeitä ja nokkelia juttuja.

  ps. ihan hirmu kaunis mekko tuo pieni.

  VastaaPoista