Pages

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Viikonloppuna / On weekend

- pyöräilykauden aloitus ja vastatuulta
- kiireinen työpäivä ja leppoisia iltoja
- paljon aurinkoa ja kauppareissu villatakissa
- pihalla punarintoja,peipposia,mustarastaita ja yksinäinen punatulkku. Järvellä taistelevia tukkasotkia. 
- pitkä kävely kuivilla kaduilla ja kevään ensimmäinen perhonen
- uusi ikkuna alakerran pikkuhuoneeseen ja seinien repimistä
- aarre seinän välistä: nippu vanhoja Hämeen Sanomia vuodelta 1961. Niin hauraita,että hajoavat kosketuksesta,mutta osan sain pelastetuksi. Nyt ne ovat aarteitani. Mutta miten saan ne säilymään? Laitanko muovien väliin? Vai kehyksiin?  
- alakerrasta löytyi jotain muutakin. Jotain ikävää,lattian alta. Pienestä remontista tuli yhdessä hetkessä paljon suurempi. Harmittaa ja ärsyttää aika paljon. 

Viimeistä kohtaa lukuun ottamatta viikonloppu oli oikein ihana. Hyväntuulinen ja leppoisa. Keväinen. Mutta ei kyllä uskoisi,että vuosi sitten samaan aikaan täällä oli jo sinivuokkoja ja leskenlehtiä ja sorsia pihassa..:) 

- I started cycling-season in a head wind
- one busy day at work,but cosy evenings at home
- lot's of sunshine and a trip to a market wearing only a cargidan
- robins,finches,blackbirds and one lonely bullfinch on our yard. And battling tufted ducks on the lake. 
- long walk on dry streets and the first butterfly of the spring
- new window to our basement's little room and tearing off the walls
- a treasure between the walls: a bunch of old local newspapers from 1961. So delicate that just a touch will break them up. I managed to save few pieces and now they're my treasures. But how can I preserve them? Between contact paper? Or put them in frames?
- we found something else from the basement too. Something bad,under the floor. Our small renovation turned into a lot bigger one in a moment. We feel quite irritated and upset now. 

Eexcept that last part,our weekend was really lovely. Jovial and cosy. Springlike. But I can't believe that year ago at this same time there were already common hepaticas and coltsfoot and ducks on our yard..:)

5 kommenttia :

 1. Voi ei! Toivottavasti ei kovin pahoja tai laajoja yllätyksiä ainakaan! Tuo on kyllä niin inhottavaa!
  Itsekin muistelin että viime keväänä oli kevät kyllä jo tähän aikaa pitemmällä, mutta eiköhnä se kesä sieltä lopulta kuitenkin aina tule! :)

  VastaaPoista
 2. Hi Niina!
  Thanks for telling me the mistake of my shop, I'm really forgetful!
  I have already solved!
  Thanks!!

  VastaaPoista
 3. Minä ihmettelen, kuinka tunnistat nuo kaikki linnut, minä olen tosi huono siinä asiassa. Kerran löysimme leskenlehden pihasta 6.3. Vaikea kuvitella nyt.

  VastaaPoista
 4. Minä en voi uskoa, että muualla kevät on jo niin pitkällä, että näkyy jo perhosia! Täällä ei voi vielä edes kuvitella. huokaus...

  Kurja juttu tuo viimeinen. Toivottavasti hoituu suht helposti ja nopeasti. Ja toisaalta, jos kyseessä on mikä luulen(vesivahinko?), niin oli kai hyvä, että se löytyi nyt kuin joskus myöhemmin, ehdittyään tehdä vielä enemmän tuhoa.

  Tekisi mieli laittaa pajunkissoja maljakkoon, mutta ei viitsi kun miehellä on allergia. Nenä valuu jo muutenkin.
  Sinun pajunkissa kuvat on aina niin suloisia.

  VastaaPoista
 5. Anskumari: No joo..oli meillä kyllä vähän epäilyksiä,että jotain ikävää saattaisi löytyä mutta oli se silti aika kolaus. Mutta eiköhän se siitä sitten..
  Ja joo,kyllä se kesä tulee! Tänään löysin jo ensimmäiset lumikellot pihastamme:(

  Anna: Okay,that's alright! I have to check it out soon!

  Kirjailijatar: Heh,no en minä niitä kyllä ulkoa muistanut! Luulin ensin peipposia punarinnoiksi ja tukkasotkaa nokikanaksi..google auttoi:) Se leskenlehti oli kyllä aikainen! Ei uskoisi..

  Solen: No minäkin olin kyllä ihan ihmeissäni kun näin sen perhosen! Ei täällä nyt ihan niin lämmintä kuitenkaan vielä ole..
  Ja joo,on kyllä kurjaa. Mutta kuten sanoit,on hyvä että löytyi nyt,kun ei ole vielä mikään katastrofi. Vuosi tai pari jos oltaisiin odotettu,niin tilanne olisi voinut olla paljon pahempi. Ja tuleepahan nyt tehtyä sitten kaikki ihan kunnolla..
  Harmi sinun allergiaasi:( Onneksi voit ihailla kuvia ja ulkona niitä!

  VastaaPoista