Pages

perjantai 22. heinäkuuta 2011

Kummallinen,tahmea päivä. Heräsimme ukkoseen,puoliunessa pyykit sisälle ja johdot irti seinästä. Käväistiin torilla ja tultiin reppu täynnä herkkuja kotiin juuri ennen toista ukkosta. Laitettiin kynttilöitä,herkuteltiin herneillä ja mansikkapirtelöllä. Lapsi kyseli missä ukkonen asuu. Taivaalla,pilvien ja auringon ja tähtien kanssa minä vastasin. Lapsi kysyi paljon,paljon muutakin ja minä vastailin parhaani mukaan. Kunpa en joutuisi vastaamaan 'en tiedä' kertakaan. Ukkonen ei helpottanut läkähdyttävää ilmaa,hiki valui kun poimittiin vähän marjoja. Tai kun minä poimin ja lapsi pesi omenoita lätäkössä. Mies lähti illalla Tallinnaan ja minä tein kirpeää vispipuuroa. Mentiin vielä ystävän kanssa iltauinnille ja olisin halunnut jäädä järveen koko illaksi. Oli paarmanpurema,vadelmakeksejä,hiekkaa varpaiden välissä ja väsynyt lapsi. Nyt kuuntelen Jukka Poikaa,oli liian hiljaista. Kello soittaa muutaman tunnin kuluttua mutta en osaa mennä yksin nukkumaan. 

Weird,sticky day. Thunder woke us up,half-asleep I took laundry indoors and cords off the wall. We dropped by at the market square and came back backpack full of yummies,just before second thunder. We lit some candles,ate peas and had strawberry-smoothies. P. asked where thunder lives. In the sky,with clouds and the sun and stars I said. She asked lots of other questions too and I tried to answer them as best I could. I wish I don't have to say 'I don't know' ever. Thunder didn't help that suffocating air at all,we sweated like little pigs while picking some redcurrants. Well,while I was picking and P. was washing apples in a puddle. E. left to Tallin in the evening and I made some bitter whipped porridge. We went for evening swim with a friend and I would've wanted to stay in the lake for the rest of the evening. There were one horsefly bite,rasberry cookies,sand between our toes and tired P. Now I'm listening some reggae,it was too quiet in here. My alarm is going to wake me up in a few hours,but I don't know how to sleep alone.

6 kommenttia :

 1. What a joyful life recollected in this moment! I read every single word of it and it just transported me to your place, which I find very peaceful and idyllic! I think when I am stressed, I will try to imagine the calmness depicted in the pictures and the activities you enjoy!

  p.s. sleep as much as you can and forget the alarm!

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihanan kaunis kuvasarja, tuo alinkin kuva, vau. Minä kastuin tuossa ukkosessa litimäräksi. En muista, koska olisin viimeksi ollut niin märkä. Jos olisin ollut vapaalla, olisin vain nauranut, mutta nyt olin töissä ja vähän harmitti. Mutta ilma on tosiaan tahmea, nyt taitaa mittarissa jo olla melkein 30.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana kuvasarja! Tuo valon kajastus metsätiellä, kaunista.

  Meidän tytöllä on kans hurjasti kysymyksiä. Yleensä kaikki alkaa yhdellä kysymyksellä esimerkiksi: mikä tuuli on? Sitten miksi, miksi, miksi. Loppumaton miksi.

  Mulla on muuten kans tuo lehden sivulla vilahtava koti tallessa. Se on niin ihana.

  VastaaPoista
 4. Hih, minulla on ihan samanlainen kahvallinen emaliastia. :)

  VastaaPoista
 5. Älä turhaan murehdi sitä, että joutuisit sanomaan lapsellesi "en tiedä". Ajattele, että sitten kun sellainen kysymys tulee eteen, voit sanoa: "en tiedä, mutta otetaan siitä yhdessä selvää". Ja kun lapsi kasvaa, tulee kysymyksiä, joihin joutuu vastaamaan: "tuohon kysymykseen kukaan ei tiedä vastausta, mutta jokainen voi ajatella siitä niinkuin itse haluaa. ja jokainen vastaus on oikein, on niin monta oikeaa vastausta, kuin on ihmisiäkin." :)

  VastaaPoista
 6. Lucy: Oh my,thank you so much! Your words made me smile..so lovely to hear that.
  Unfortunately I had to wake up early,but it wasn't as bad as I thought:)

  Celia: Kiitos paljon! Ja ah,loppumaton miksi..jotkut kysymykset ovat hassuja ja kaikkiin aina mielelläni vastaan,mutta jossain vaiheessa kyllä ärsyynnyn kun kysymystulva ei meinaa loppua millään:)
  Minäkin ajattelin säästää nuo sivut,tuo koti on ihana!

  Ilona: Hih,hassua:)

  Jonna: Niin,totta..mutta tulee aina vaan niin huono äiti-olo kun en osaa tai jaksa vastata. Mutta kai se on kaikilla niin..:)

  VastaaPoista