Pages

maanantai 23. maaliskuuta 2020

Tammikuu kuvina / January in pictures

Tammikuu oli pitkä ja lähes lumeton. Toisinaan niin keväinen ja aurinkoinen mutta sitten taas myös hyvin harmaa ja sateinen. Vaihteleva, monellakin tapaa. Ei niin loputon ja raskas kuin yleensä, ehkä koska ei ollut niin talvista. Muutama viikko oli kyllä rankkaa, ihan omasta käytöksestäni/virheestäni johtuen mitä en täällä sen enempää kuitenkaan avaa. Mutta näin jälkikäteen voin taas todeta että kaikella on tarkoituksensa, jopa niillä kamalilla virheillä. Ja että virheistä oppii. 
Niiden parin viikon jälkeen on ollut paljon hyviä hetkiä ja päiviä ja moni asia on muuttunut - mielessäni ja ehkä myös ihan oikeassa elämässä. Tammikuu oli siis kaikessa kamaluudessaan ihana kuukausi. Ja vaikka luulin etten kuvannut paljon, niin kyllähän näitä kuvia oli taas vaikka kuinka monta :) 
/ January was long and almost snowless. On somedays so springlike and sunny but then again also very grey and rainy. Alternating, in many ways. Not as endless and heavy as usually, maybe because it wasn't that wintry. There were couple tough weeks though, because of my own behavior/mistake, which I won't talk about more here. But afterwards I can say again that everything has its meaning, even those terrible mistakes. And that you will learn from your mistakes. 
There's been lots of good moments and days after those couple weeks and many things ahem changed   - in my mind and maybe in real life too. So in all its terribleness January was a lovely month. And even though I thought I didn't take that much pictures, there seems to be a lot of them again :) 

Helsingin retken lisäksi teimme tammikuussa myös mukavan päiväretken Porvooseen. Sää oli aika ankea mutta ei haitannut. Porvoo oli niin tunnelmallinen, joulukoristeineen ja valoineen kaikkineen. Harmaa ilma sai värikkäät talot loistamaan ja pieni sade oli karkottanut melkein kaikki ihmiset. Oli rauhallista, kadut lähes tyhjiä. 
/ In addition to our trip to Helsinki, we made a nice day trip to Porvoo in January. The weather was quite dreary but we didn't mind. Porvoo was so atmospheric, with its christmas decorations and lights and all. The grey weather made those colorful houses shine and little rain had banished nearly all the people. It was peaceful, streets were almost empty. 

Oli kuuraisia aamuja, kuin syksyllä. Ja valoa kuin keväällä. 
/ There were frosty mornings, like in the autumn. And light like spring.

Kävin myös kuvailemassa pellolla kun raekuuro yllätti. Nauroin siellä itselleni :) 
/ I also went to a field to take pictures when a hail rain surprised me. I laughed at myself there :) 

Tammikuussa alkoi myös paras kausi - nimittäin Runebergintorttu-kausi! Söin niitä niin paljon.. ja nyt tulikin mieleen että niitähän voisi leipoa itse joku päivä! 
/ There was also the best season in January - Runeberg's tart-season! I ate so many of them.. and I was just thinking that maybe I should make these myself someday! 

Tämä kuva on itseasiassa joulukuun lopulta, kun saimme ystäviä kylään ja tein super-ihanan kakun. Piti laittaa ohje ylös mutta tietenkin unohdin. Täytyy koittaa etsiä se jostain sillä tämä oli ehkä parasta kakkua mitä olen tehnyt!
/ This picture is actually from the end of December, when we got friends over and I made super lovely cake. I was supposed to write the recipe down but of course I forgot. I must try to look it up because this was maybe the best cake I've made!

Sain kehittää kivoja kortteja instagram-kuvistani Moonylab-sovelluksella. Postilakon vuoksi kortit seikkailivat pitkin poikin ja palautuivat takaisinkin mutta lopulta löysivät perille joulun jälkeen. Alun perin piti laittaa näitä lahjapaketteihin mukaan mutta keksin kyllä muutakin käyttöä, muutama pääsi ainakin heti jääkaapin oveen :) 
/ I got to make nice cards from my instagram-pictures with Moonylab. Due to post strike we had last year, these adventured all around and returned back and who knows what, but I finally got them after christmas. I was supposed to put these with gifts but I will find some other use with them - few of them went right on the fridge door :) 

Ei näytä ihan tammikuulta vai mitä? Välillä oli tosiaan niin uskomattomia ilmoja että tuntui ihan epätodelliselta. 
/ Doesn't really look like January right? At least Finnish January :) Sometimes the weather was just so amazing that it felt unreal. 

Metsässä, ihan yksin. 
/ In a forest, all by myself. 

Niin, sellainen oli tammikuu. Tapahtui tietenkin vaikka mitä muutakin mutta tämä olkoon enemmän tällainen kuvakooste :) Ja kuvia katsoessa näytti varsin ihanalta kuukaudelta - niin kuin se olikin. 
/ So, that was January. Of course there were lots of other thins than these but this was more like a picture-compilation :) And by looking at the these pictures it looked quite wonderful - as it was. 

2 kommenttia :