Pages

sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Tammikuussa / In January


Tammikuu, pitkä ja kylmä ja ikävä. Mutta kuvissa se näyttääkin kauniilta ja tunnelmalliselta, näin kun maaliskuussa sitä katsoo. / January, long and cold and tedious. But in the pictures it actually looks beautiful and atmospheric, as I watch these now in March. 

Mutta kylmä se oli! Monta viikkoa kovia pakkasia. Koirillakin tassut paleltuivat hetkessä, tässä Minttu takapihalla, mittarissa taisi oli reilusti yli 20 astetta pakkasta. / But it sure was cold! Many weeks of frost. Poor dogs froze their paws in just few minutes, here's Minttu in our backyard, it was way over - 20°C. 

Oli tammikuussa kyllä hyvääkin - ainakin se että alkoi yhden lempiherkkuni aika! / There we good things in January too - at least that the season of my favorite treat started! 

Lunta, lunta ja lisää lunta! Pakkasen lisäksi tammikuussa satoi lunta t o d e l l a paljon - koko talven lumet vain parin päivän aikana. Kävin metsässä ihastelemassa, oli mielettömän kaunista! / Snow, snow and more snow! In addition to frost we got a lot of snow - all winters snow in just few days. I went to the forest to admire, it was super beautiful!


Tammikuun tuskaa helpotti mm. monenlaiset herkut. Ja kirjat. Ja tee, tietenkin. Tee auttaa kaikkeen. / The January agony got bit easier with different treats. And books. And tea, of course. Tea helps everything. 

Kun tassut jäätyy liikaa, sen voi ratkaista näinkin. Mennä maahan makaamaan. Ja odottaa että joku kantaa sisälle. (joku kantoi sisälle, eli toimi) / When your paws get too cold, you can solve it like this. Lay down in the ground. And wait for someone to carry you inside. (someone carried her inside so it worked)

Pakkanen toi mukanaan auringon, upean valon, kirkkauden. Ja paljasti likaiset ikkunat, pölyiset hyllyt ja tahmaiset sormenjäljet joka puolella :) / The frost brought us sunshine, gorgeous light, brightness. And revealed dirty windows, dusty shelfs and sticky fingerprints everywhere :) 

Tämä tammikuu ei kuitenkaan tuntunut niin pitkältä kuin yleensä, kiitos ihanan Lapin matkan joka antoi kuulle hyvän alun. Loppukuusta oli myös aika paljon töitä ja kylmät päivät menivätkin yllättävän nopeasti. / This January didn't feel as long as usually, thanks to our lovely trip to Lapland which gave a good start to the month. There were quite a lot of work in the end of it too and the cold days went surprisingly fast.

Kuvasin aika paljon sisällä, ulkona oli ihan liian kylmää siihen. Yritin keksiä uusia kuvauspaikkoja ja kuvakulmia ja ideoita ja muutamana päivänä olikin kunnon innostus päällä. Sitten se jäi ja oli pitkään poissa. / I took quite a lot of pictures inside, it was just too cold outside. I tried to figure out new places and angles to shoot and ideas and on few days I had a real enthusiasm for it. Then it stopped and was gone for long time. 

Tämä Papun neuletakki on ollut täydellinen tänä talvena, niin iso ja pitkä että käy melkein viltistä! / This Papu cardigan has been perfect this winter, so big and long that it's almost a blanket!

Pitkien työpäivien jälkeen en oikein jaksanut muuta kuin lukea ja katsoa jotain hömppäohjelmaa - ja kutoa. Kudoin monet ranteenlämmittimet ja tumput - ja niitähän on nyt vaikka kuinka paljon. Jos satut tarvitsemaan sellaisia niin laita viestiä :) / After the long days at work I hadn't energy for anything else than just reading and watching something easy - and knitting. I knitted many pairs of wrist warmers and mittens - and now I have so many of those. If you'd need one, sen me a message :) 

Olin onnellinen kun tammikuu vihdoin päättyi. Eihän se näin jälkikäteen tunnu yhtään pahalta mutta oli se aika raskas kyllä. Laskin päiviä kuun loppuun. Toisaalta, en pidä helmikuustakaan mutta odotin sitä silti :) / I was happy when January finally ended. It doesn't feel that bad afterwards but it was actually quite heavy. I counted the days until the end of it. On the other, I dont like February either but I was still waiting  for it :) 

2 kommenttia :

  1. January is really a coldest month in the year, no wonder you wanted it to end!
    February is shorter.... and now is March! :) I am sure spring will come to Finland soon, too! :)
    I like your mittens! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yes, I've never liked January except last year when it was warm! :)) But yes, it is March already and that's just great!

      Poista