Pages

tiistai 14. syyskuuta 2010

Tämä päivä alkoi huonosti,ihan kaikki mahdollinen meni pieleen. Mutta onneksi nyt helpottaa jo - kiitos iltapäiväisen metsäkävelyn,mille pääsin ihan yksin,uusien kenkien,mitkä löysin vähän vahingossa ja ihanan ruoan mitä tein äsken. Uunikasviksia ja uunifetaa,kaveriksi jugurttipestokastikketta tällä Jonnan ohjeella. Oi nam! Ensimmäinen kerta kun laitoin fetaa uuniin mutta ei todellakaan viimeinen. Parasta ruokaa pitkään aikaa,ja niin täydellistä syksyyn. Kokeilkaa tekin!

Uunifeta

Leikkaa fetasta sopivan kokoisia n. sentin paksuisia paloja (itse käytin Apetinan fetaa,se on mielestäni parasta) ja asettele ne uunin kestävälle lautaselle/vuoalle. Lorauta oliiviöljyä jokaisen palan päälle,kannattaa levittää vähän pullasudilla. Lisää sitten yrttejä maun mukaan (laitoin vain pelkkää basilikaa,kun oli niin paljon kaikkea muutakin yrttistä) sekä yksi valkosipulin kynsi murskattuna palojen päälle. Paista 200 °C n.10 minuuttia tai kunnes fetat ovat pehmenneitä. 

P.S Kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille (ja ranteenlämmittimien tilaajille!)! Olette aivan ihania!


This day had a bad start but luckily it turned out to be good,thanks to a nice walk in a forrest whic I took all by myself in the afternoon,new shoes I found bit accidentally and some lovely food I made while ago. Vegetables and feta baked in oven and some pesto&yoghurt dressing to go with them. Oh yum! It was the first time I put feta in oven but definitely not the last time. Best food in a long time,and so perfect now when it's autumn. 

P.S Thank you so much for your comments (and orders!) on my previous post! You are so sweet.

8 kommenttia :

  1. Tiistai,päivistä paskin,totesin minäkin.Mutta ruokasi näyttää herkulliselta.Itse lohduttaudun tiedolla että heti aamusta raahaudun jälkikasvuineni suvun huomaan,pohjattomien patojen ääreen.

    VastaaPoista
  2. Onpas herkullisen näköistä ruokaa! Teen usein uunijuureksia, mutta erilailla pilkottuina ja aseteltuina näyttää ihan uudelta ja paljon herkullisemmalta kuin omani.

    VastaaPoista
  3. Noni, tuota kyllä kokeillaan pikimmiten (jahka noutokiinalaiset on syöty pois jääkaapista;)), meillä ei edelleenkään ole liesi käytössä..uunissa siis..aina vaan... Tehtiin yks päivä porkkanaranskalaisia ja voi että oli hyviä!

    Niin ja naurattaa vähän tuo Rimpsukaisan Tiistai päivistä paskin :D Mulla oli ihan sama fiilis..aamulla löin varpaani joka paikkaan jne jne.. ja sitten piti vielä kouluunkin mennä.. mööh. Loppujen lopuksi kuitenkin ihan hyvä fiilis jäi.

    Pusuja teille..myös Kertulta, joka riehuu mun sylissä ja yrittää vetää kaiken mahdollisen alas pöydältä:)

    VastaaPoista
  4. Hei!

    Itselläni on uunijuuresten kaverina usein fetakastiketta: paksua jogurttia, murennettua fetaa, mustapippuria ja yrttisuolaa sekaisin. Joskus lisään joukkoon murskatun valkosipulinkynnen tai silputtua tuoretta yrttiä. Namia!

    Ps. mulla on sulle postia eilisen postauksesi kommenttilootassa lämmittimistä!

    Susanna

    VastaaPoista
  5. Rimpsukaisa: Hah,ihan totta! Oli kyllä todellakin paskamainen päivä,tai puolikas. Iltapäivästä eteenpäin muuttui hyväksi. Onneksi:) Ja oi,onneksi pääset suvun huomaan!

    Liivia: Kiitos! Maistui myös herkulliselta. Nauratti tuo sinun "aseteltuna"...ihan sekaisinhan nuo on mössätty vain:) Mutta kai kaikilla on ihan oma tyyli siinäkin.

    Outi: Kokeile ihmeessä! Oli ihan superhyvää ja tosiaan,sopii teidän liedettömälle dieetille..:D Porkkanaranskiksetkin kuulostaa hyvältä,mmmm. Mulla hajosi eilen pyörät ja kaikki mutta onneksi E sai sen korjauttua..tosin tänään sillä ei ole enää mitään väliä kun sataa koko ajan. Höh.
    Kiitos pusuista! Täältäkin pususia teille,unipusuja yhdeltä nukkuvalta tytöltä ja valkosipulipusuja yhdeltä toiselta joka juuri söi:)

    Susanna: Nammm,tuokin kuulostaa ihanalta! Pitääkin kokeilla,heti kun kyllästyn tuohon "pesto"kastiikkeeseen. Ja vastasin sulle sinne!

    VastaaPoista
  6. my type of meal !

    and I was thinking maybe i should take a walk in the forest too.... because it really is an awful day for me ! or maybe i'll go for a nap...

    it is very Fall right now in your part of the world ! beautiful colors !

    better luck to you xo

    VastaaPoista
  7. Ihanat syksyiset värit näissä kuvissa! Ruoka näyttää herkulta, nam. Ja ihana lautanenkin, tuo valkoinen missä on punaiset raidat.

    Ja sinun kenkäsi ne vasta hienot ovatkin! Minkä merkkiset ne ovat? Tuon tapaiset on täälläkin etsinnässä :)

    VastaaPoista
  8. Valerie: Thanks,this day is already better:) And yes,go for a forrest walk! It's so nice and refreshing..and helps me everytime ehen I'm in a bad mood or sad. But nap would be great too:)

    Malla: No voi kiitos! :) Kengät on Vagabondin. Toivottavasti löydät itsellesi samanmoiset,nuo ovat ainakin superhyvät jalassa.

    VastaaPoista